Regulament

Asociatia Tabere cu Suflet, numit in continuare Organizator, impreuna cu partenerii sai, organizeaza mai  multe competitii la diferite discipline, cum ar fi, fara a se limita la acestea: Schi, Snowboard, Alergare, Ciclism, Alpinism, Echitatie, Inot, Sarituri, Sah, numite in continuare Competitii. Competitiile se adreseaza copiilor si adultilor, se desfasoara in general in natura si promoveaza un stil de viata sanatos.

Inscriere

Pentru validarea inscrierii, participantul trebuie sa isi faca un cont in sistemul TeamXpert Race Club, sa completeze si sa semneze declaratia de responsabilitate si sa plateasca contravaloarea taxei de participare.

Competitiile sunt Gratuite, cu cateva exceptii.

In cazul in care competitia este cu taxa de participare, aceasta nu se transfera si nu se ramburseaza in cazul in care concursul se anuleaza din motive ce tin de Forta Majora, asa cum aceasta este mentionata in Lege, sau daca Participantul nu se poate prezenta la start, indiferent din ce motiv.

Organizatorul poate decide schimbarea datei / locului de desfasurare, in cazul in care conditiile meteo afecteaza Siguranta Participantilor. In aceasta situatie taxa de participare nu se ramburseaza.

Taxa de participare se ramburseaza in cazul in care concursul este anulat din motive personale de catre Organizator.

Categorii si Premiere

Sunt mai multe categorii de premiere functie de:
– traseu
– varsta
– sex

Nu se premiaza categoriile cu mai putin de 4 concurenti. Pentru promovarea unor Valori precum Competitia pozitiva, cu exceptia unor Competitii gratuite, nu se vor acorda diploma si medalie de participare. Concurentii care doresc diploma si medalie de participare pot achizitiona pachetul VIP.

Echipament

Participantii trebuie sa detina echipamentul specific Competitiei.

Numarul de concurs va fi primit impreuna cu kitul de start, in momentul validarii inscrierii. Numarul de concurs trebuie fixat vizibil pe toata durata cursei.

Nerespectarea acestui lucru sau lipsa numarului de concurs va atrage dupa sine descalificarea.

Disclaimer si Asumarea responsabilitatii

Prin inscrierea la Competitie si acceptarea prezentului Regulament, chiar daca nu au semnat un document fizic, Participantii declara ca au luat la cunostinta, inteleg pe deplin si isi asuma conditiile exprimate in prezentul Regulament, inclusiv riscurile practicarii ciclismului, printre care se numara:
– pierderea, furtul, distrugerea sau uzarea echipamentul de concurs;
– accidente ce pot aparea inainte, in timpul sau dupa competitie (leziuni, fracturi, infarct, epuizare, soc anafilactic, etc);
– vreme (ploaie, canicula, furtuna, grindina, vant, fulgere, etc);
– traseu (urcare dificila, coborare periculoasa, zone cu noroi, schimbari bruste de directie, etc);
– intalnirea cu alti participanti in trafic (masini, pietoni, atelaje, turisti calare, ATV, motociclete, animale domestice sau salbatice, ambulante, masini aflate in misiune, etc);
– accidente provocate de alti concurenti.

Alegand sa participe la Competitii, participantii isi asuma raspunderea in ceea ce priveste starea de sanatate pe tot parcursul participarii la Competitii. Se recomanda efectuarea unui control medical amanuntit care sa ateste ca Participantul este apt pentru efort fizic. Riscul neefectuarii acestui control medical revine in totalitate Participantului.

Prin inscrierea la Competitii, Participantii consimt sa isi asume orice eveniment nedorit aparut in timpul participarii la Competitii, inclusiv accidentari si deteriorari ale echipamentului de concurs, si sa nu formuleze nicio pretentie sau plangere impotriva Organizatorului.

Prin inscrierea la Competitii, Participantii confirma implicit citirea, intelegerea, exprimarea acordului si respectarea Regulamentului, precum si respectarea tuturor indicatiilor Organizatorului.

Minorii se pot inscrie si pot participa la Competitii doar prin acceptarea de catre parinti sau tutori a tuturor riscurilor prezentate in prezentul Regulament, si prin citirea, asumarea si semnarea de catre parinti/tutori, inainte de participarea minorilor la competitie, a Declaratiei de Asumare a Responsabilitatii.

Organizatorul poate utiliza imagini foto / video din Competitii, pentru promovarea Competitiilor si a Valorilor acesteia. Prin inscrierea la Competitii, Participantii cedeaza drepturile de folosire a imaginilor foto / video din timpul Competitiilor, in care acestia apar singuri sau in grup, static sau in miscare, in timpul sau in afara Competitiilor.

Conservarea naturii

Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

Participantii trebuie sa adapteze viteza si sa parcurga traseul astfel incat sa nu puna in pericol integritatea altor participanti, a spectatorilor si a trecatorilor, precum si a animalelor salbatice sau domestice intalnite pe traseu.

Penalizari

Este datoria Concurentilor in primul rand sa respecte regulile Competitiei. Arbitrii sunt prezenti pentru a ajuta Concurentii sa respecte aceste reguli.  Participantii vor fi descalificati in urmatoarele cazuri:

– daca nu trec printr-un punct de arbitraj,
– nerespectarea mediului înconjurator,
– nerespectarea regulilor competitiei,
– lipsa de fair play fata de alti participanti, oficiali, public, etc.

Contestatii

Orice Participant poate face o contestatie împotriva deciziilor oficialilor.
Contestatia se va depune la Organizator, in scris, la 15 minute de la comunicarea deciziei, impreuna cu o taxa de 100 Ron. Functie de natura contestatiei, rezolvarea se va face in urmatoarele 30 minute. Taxa va fi înapoiata petentului, in cazul in care contestatia va fi acceptata.

Reguli Generale

Competitia este in primul rand a Concurentilor, iar acestia trebui sa stie si sa tina cont de faptul ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si integritatea lui si/sau a altor participanti si sa actioneze in consecinta atunci când simt sau observa un pericol.

Participantii trebuie sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze in consecinta atunci când situatia o cere.

Participantii trebuie sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitiilor, mediul si conditiile in care se desfasoara acestea.

Prin înscriere, fiecare participant confirma ca a citit, inteles si acceptat conditiile de participare din acest Regulament, isi asuma riscurile participarii la evenimentele TeamXpert Sports Events si este responsabil pentru propriile actiuni, tinand cont de circumstante relevante ca: schimbarea vremii, trafic, conditii meteo, zona in care se afla, echipament.

Tabere cu Suflet (c) MMII – MMXV

Advertisements